Eigen bedrijf – is het een goed idee?

layby-77-1118506-mIk heb lang bij een groot bedrijf gewerkt. Ik heb het werk gevonden pas nadat ik afgestudeerd ben. Ik was heel tevreden met mijn werk waar ik nodige ervaring kon opdoen. Ik moet ook toegeven dat ik in dit bedrijf ook mijn stage heb gemaakt tijdens mijn studie.

Ik denk dat mijn werkgever vrij tevreden was met de resultaten van mijn werk en dus heeft hij ook de tweede keer besloten om me aan te stellen, maar in dit geval heb ik natuurlijk meer onafhankelijkheid gekregen. Ik dacht dat hij veel vertrouwen had in mijn vaardigheden. Ik kon ook bovendien niet over mijn salaris klagen.

Ik was vrij tevreden met het geld dat ik verdiende en ik kon me vele dure dingen veroorloven. Na een paar jaren kon ik bijvoorbeeld een eigen auto kopen zonder een lening te moeten nemen van een bank. Om een eigen wagen te kopen moest ik, eerlijk gezegd, niet zo veel sparen. Natuurlijk leefde ik niet kwistig, maar toch was het niet nodig om alle uitgaven nauwkeurig te plannen.

Maar na een paar jaren in hetzelfde bedrijf begon ik naar iets verlangen wat ik niet kon beschrijven. Op een dag dacht ik dat ik meer onafhankelijkheid wil krijgen en mijn creativiteit in iets nieuws wil inzetten. Ik was altijd dapper en creatief dus ik dacht onmiddellijk over mijn eigen bedrijf. Het was een van de moeilijkste beslissingen in mijn hele leven. Na een paar dagen van moeilijke overleg heb ik ontslag genomen en ik ben een nieuw leven begonnen.

Vanaf dat moment veranderde mijn leven helemaal. Ik besliste namelijk om een groothandel strooizout op te richten. In mijn bedrijf verkoop ik wegenzout. Ik had geluk dat ik mijn bedrijf voor de winter heb opgericht dus in de eerste maand had ik vrij veel bestellingen gekregen. In mijn aanbod heb ik goedkoop strooizout wat in de winter echt begeerd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *